Om “Flugfiskeguiden”

fishingAtt börja fiska är relativt enkelt, beroende på vilken fiskemetod som ska användas. Flugfiske är en mycket populär metod men innebär en del tekniska aspekter som man måste lära sig. Det betyder dock inte att du måste öva i månader eller år. Inte alls! Men ett hum om grundreglerna och teknikerna för ett väl utvecklat flugfiske är nog att rekommendera ändå. Det ska jag försöka hjälpa dig med i den här bloggen som helt och hållet är skriven för dig som är en van fiskare eller funderar på att börja med flugfiske.

Jag kommer att beskriva grunderna i de olika kastsätten, beroende på vilket spö du har, hur du står i vattnet, vilken fisk du vill fånga samt vilket bete du har. Det viktigaste är att du har tålamod och inte hetsar upp dig om det inte nappar till en början. Övning kräver färdighet!

I artiklarna finns guider till en komplett flugfiskeutrustning och allt som behövs. Spön, linor och beten naturligtvis. Flugorna, som det kallas för, kan bestå av olika material och skall liknas vid den insekt som fisken äter. I bloggen följer lite tips på flugor samt lite råd om hur du binder dina egna.

Till sist ska du veta att det även är viktigt med utstyrseln, d.v.s. kläderna du bär när du ger dig ut och fiskar. Fel kläder kan vara ödesdigra och förstöra den bästa av dagar, så välj rätt plagg redan från början.

Flugfiskeguiden är tänkt att ge dig råd och tips för ett lyckat flugfiske så att du lätt kan komma igång och uppleva hur underbart det är att fiska med flugor.